Controversieel, onderbouwd en alleen voor mannen.

Hoe Praat Je Met Vrouwen

hoe spreek je met haar

Relatie beëindigd? Dan moet je weer aan de bak om leuke vrouwen te ontmoeten. Als je dan lang van de mark af geweest bent dan moet je weer leren daten. Met Tinder en online dating is een date wel te regelen. Maar wat dan. Hoe pak je nu zo’n dating gesprek aan. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat er zo’n ongemakkelijke stilte kan vallen… Awkward! Om aan die onzekerheid maken we hier een eind, want daten kan je gewoon leren. Zelf heb ik het ook meegemaakt en daarom deel ik hier mijn tips en binnen no-time ben ook jij weer helemaal klaar voor de dating markt.

Nu zijn wij mannen vaak een beetje gespannen als we met een vrouw die we leuk vinden gaan praten. Maar dating coach Daan de Ram heeft een goed punt als hij in een van zijn YouTube filmpjes nog even duidelijk maakt dat mannen en vrouwen eigenlijk niet zo heel anders met elkaar praten. Wat je wilt voorkomen is dat je jezelf gaat filteren, je moet in je gesprek spontaan blijven en niet alleen maar dingen gaan zeggen die je denkt dat zij leuk zou vinden. In plaats van te filteren moet je eigenlijk een beetje overdrijven, dus speel niet op veilig, maar wees speels en overdrijf een beetje.

Dating coach Tim Veninga geeft op zijn YouTube kanaal ons mannen een hele stapel tips. In een van zijn videos beantwoord hij de vraag, wat we nou toch allemaal moeten zeggen tegen die leuke vrouw. Nou dat is een grap, volgens Tim moeten we dus zo min mogelijk vertellen. Dus ik herhaal, onthoud dit goed: je wilt zo min mogelijk zeggen. Er moet zo weinig mogelijk uit je mond komen. Dus hou je zinnen kort, ja juist, gebruik zo min mogelijk woorden, hou het heel eenvoudig en denk er ook niet teveel over na.

Ja, mannen, je leest dit goed, zo min mogelijk praten. Laat haar praten en niet jezelf. Als je op een date een paar uur met haar aan het praten bent, laat je haar in deze hele interactie, wel tot zo’n 70-80% aan het woord zijn.

In het begin van het gesprek, zal je echter de leiding in het gesprek moeten nemen en ben je wat meer aan het woord. Hier wat tips over hoe je dat kan aanpakken.

Zeg iets dat emotioneel stimulerend is. Dus je zegt iets negatiefs en iets positiefs. Bijvoorbeeld: “Je hebt zo’n ontzettend schattige lach, maar je ogen zijn een beetje psycho”.

Je verteld iets kwetsbaars over je zelf. Zodat je niet als een stoere gladjakker overkomt. Bijvoorbeeld iets onnozels als: “Ik heb een schattig dingetje, ik doe altijd eerst een nachtlampje aan voordat ik ga slapen. Dan pas doe ik het grote licht uit, ga ik onder dekens liggen en dan pas doe ik het nachtlampje uit.”

Je wilt vragen stellen. Hoewel je in de eerste 10 minuten van je gesprek wat meer statements wilt gebruiken, zal je daarna vragen gaan willen stellen. Bijvoorbeeld: “Wat heb je liever een privé vliegtuig of een onbewoond eiland” of “Wat vind je belangrijker, liefde of vriendschap?”. De truc zit hem niet in je vraag of haar antwoord, maar in je vervolg vraag: “Waarom?”. Want bedenk dat feitelijke vragen als “waar woon je”, “waar werk je”, “wat doe je”, tot heel erg saaie gesprekken oplevert, want dit soort gesprekken wekken geen emoties op. En je wilt juist emoties opwekken en dat doe je door vragen over haar persoonlijkheid te stellen.

Voor meer inspiratie voor wat je allemaal zou kunnen vragen kun je eens kijken naar de Proust Questionnaire. Je kunt ook denken aan simpele vragen uit een vriendenboekje.

Leer een aantal van die vragen uit je hoofd, zodat je ze altijd paraat hebt. Tip: leer ook een antwoord uit je hoofd, want de vraag komt natuurlijk ook terug!

Volgens dating coach Daan op Youtube is een ander perfect onderwerp: andere mensen. Want mensen praten gewoon graag over andere mensen. Maar ja omdat je met een date of iemand die je er ergens aanspreekt, nog geen gezamenlijke vrienden hebt is dit een onderwerp dat weinig wordt gebruikt. Jammer! Het meest populaire onderwerp, komt niet aan bod… Dus gebruiken dit onderwerp. Kijk gewoon even rond en daar zijn de mensen om over te praten. Bijvoorbeeld: “Hey, hoe denk jij dat die twee elkaar daar kennen? Een relatie? Of zit hij keihard in de friend zone?“. Of wat dacht je van “wie denk jij dat hier het meest gestoorde sex leven heeft?”. Kan je ongestraft over sex praten omdat het veilig in de derde persoon is. Let wel op, blijf ver weg van negatief roddelen.

Een ander goed onderwerp is vakanties. Vraag haar dan niet naar concrete plannen of afgelopen vakantie. Want dat kan wel eens tegen vallen. Je krijgt gegarandeerd positieve feedback door te praten over het ideaal: haar favoriete reisbestemming. Volgens Daan de Ram, heeft onderzoek aangetoond dat dit onderwerp je kansen kan verdubbelen.

Er zijn ook gesprek onderwerpen die je moet meiden. Politiek en geloof zijn echte mood killers. Niet over beginnen en als zei dat doet, stuur je gesprek er dan van weg. Je wilt zo ie zo geen discussie en al helemaal niet een discussie winnen. Dus blijf hier van weg.

Laat haar vooral praten

In het gesprek wil je vooral haar laten praten. Dus stel je belangstellend op en neemt het gesprek niet over. Ga niet aanvullen, maar knik instemmend en als je even geen passende reactie weet op iets wat ze zegt, dan zeg je gewoon even niets en knik je. En bij ongemakkelijke stiltes? Ook dan vooral niet de stilte opvullen, gewoon de stilte laten vallen en haar aankijken. Natuurlijk verwacht ze nu dat jij dit probleem gaat oplossen. Doe dit echter niet, er is niets aan de hand. Je maakt je er niet druk over en blijft vol vertrouwen, wedden dat ze na 10-15 seconden zelf deze stilte gaat opvullen en ze iets gaat zeggen. Volgens Tim zal dat waarschijnlijk iets niet iets slims zijn, want vrouwen zijn niet gewend om stiltes op te vullen.

Opscheppen

Veel mannen gaan zich zelf verkopen in een gesprek. Niet doen, wees niet net zo betrouwbaar als die tweedehands auto verkoper. Dating coach Daan de Ram legt het goed uit in een YouTube video. Als je wilt opscheppen, moet je eerst wat negatieve punten over je zelf vertellen en daarna je goede punt. Door het negatieve in balans te brengen met het positieve kom je eerlijk over en springt je positieve eigenschap er nog beter uit. Als je verteld dat je vroeger onzeker was en dat je dat hebt overwonnen, dan versterk je het idee dat je nu dus rock solid zelfverzekerd bent. Daan noemt dit zijn balans principe, voor elk positief punt moet je ook iets negatief hebben staan.

Wat je vooral niet wilt doen

  • Als je nou een vraag stelt, er komt niet direct een antwoord. Ga dan niet de stilte opvullen. Niet doen. Ga ook niet een antwoord aanvullen met aannames.
  • Laat haar uitpraten. Als er een pauze van een seconde valt, niet meteen op inspringen. Regel, als ze is uitgepraat, wacht 3 seconden, en denk dan nog eens 3 seconden na over wat je wilt gaan zegen.
  • Praat niet te snel. Denk even na voordat je iets zegt! Als je niet weet wat je moet zeggen, hoe je gewoon je mond dicht. Als je niet 100% zeker bent, mond dicht, als je 10 seconden wacht, gaat zij wel praten. Denk dus gewoon even kort na met wat wil ik bereiken met wat ik zeg. Dus minder stress en blijf gewoon denken.

Dus, laat het gesprek over haar gaan. Als ze een vraag stelt, beantwoord hem kort en draai de vraag meteen om. Vertelt ze dingen die overeenkomen, ga haar dan niet aanvullen: “o ja dat doe ik ook, bla die bla die bla”. Geef ook niet vrijwillig allerlei informatie over je zelf weg. Daar moet ze maar zelf achteraan gaan, anders kom jij heel erg try-hard over.

Dus nooit meer: “O, dat doe ik ook”, “hey, daar ben ik ook geweest” en stop met dat aanvullen. Je wilt gewoon niet jullie gemeenschappelijkheden gaan uitmelken. Dat is gewoon super try-hard en dus ongelooflijk onaantrekkelijk.

O ja, en vergeet ook even die smart comebacks. Laat die gewoon aan je voorbij gaan. Die ego battles zijn kansloos. Win jij is ze boos, wint zij ben je een looser, kans loos. Niet doen.

Verdiepen

Wil jij je verder verdiepen in dit onderwerp hier nog wat goede bronnen:

Attaction Gym - Conversatie Koning (online video cursus)


Delen