Controversieel, onderbouwd en alleen voor mannen.

Dating Coaches

Guy on a date

Je kan natuurlijk denken, ik ga toch niet naar een dating coach, ik ben toch geen looser, ik kom van zelf wel die leuke vrouw tegen. Zeg maar op de ‘natuurlijke’ manier. Ja je moeder zal zeker trots op je zijn. Maar laten we ons zelf niet voor de gek houden, we zijn vaak gewoon helemaal niet zo goed in het versieren van vrouwen. Het is eigenlijk een groot punt van onzekerheid, dus we scheppen we er liever over op, dan dat we eerlijk over onze eigen onzekeheid zijn.

Maar ja, als je er gewoon even rationeel over nadenkt… In alles waarin we beter willen worden, voor iets op het werk of in de sport, is het doodnormaal om er een training voor te volgen. Want zoals iedereen weet, oefening baart kunst. Hoe meer je oefent, hoe beter. Want neem een body builder, als hij zegt dat hij een ‘natural’ is, zal echt niemand verwachten dat hij dan door afwachten en niets doen die geweldige spierbundels heeft gekregen. Nee, ook een ‘natural’, zal heel, heel veel moeten oefenen, om beter te worden. Net als een programmeur, die moet ook veel oefenen en ervaring op doen voordat hij echt goed is. En zo is het eigenlijk met alles in het leven, niets wordt helemaal vanzelf beter. Je zal er tijd in moeten steken, passie voor moeten hebben en ook heel veel moeten oefenen.

Guy on a date

Met vrouwen, daten en versieren is het dus net als met sex. Je wordt er beter in, als je het vaker doet. En dat is waar dating coaches mee kunnen helpen. Toen ik, na jaren in een vaste relatie te hebben gezeten, opeens weer single was, had ik al heel lang niet meer geoefend en je kan wel zeggen dat ik een beetje roestig op dating vlak was. Dat is het moment dat ik mij ben gaan verdiepen in het daten. Ik las veel boeken, keek Youtube en ik maakte ook eens een afspraak met een Dating coach.

Je vraag je je misschien nu af, wat gaat die dating coach dan doen? Nou simpel, hij geeft je les in hoe om te gaan met vrouwen zodat die je wel super aantrekkelijk vinden. En nee dat gaat eigenlijk niet over uiterlijk, het gaat dan vooral om je gedrag.

Dus: Hoe kan je makkelijk een gesprek beginnen, hoe hou je het gesprek op gang, wat te doen met die stiltes die vallen en hoe leidt je het tot de next level. Nu had ik zelf de theorie wel al uit de boekjes gelezen, maar de theorie is eigenlijk niet waarvoor je naar een dating coach hoeft te gaan.

Guy on a date

Met een dating coach ga je de ‘echte’ praktijk oefenen, je gaat vrouwen aanspreken, nee je gaat ze zelfs versieren. Je gaat vrouwen versieren oefenen. De dating coach, hij, het is meestal een hij, geeft je feedback over je houding, hoe je spreek, wat je daarbij zegt en hoe je dus de beste versie van je zelf kan worden.

Ok cool, nu vraag je je zelf misschien af: doen alle coaches het dan even goed? Mijn ervaring is van niet. Maar eigenlijk is dat ook niet het belangrijkste. Het belangrijkste wat een dating coach voor jou kan doen, is jou aanzetten tot actie. Heel veel actie. Want oefening baart kunst.

Het draait, mijn inziens, namelijk allemaal om meer ervaring op doen. Om te oefenen in iets waarin je beter wilt worden. Want alleen door heel veel fouten te maken, zal je er achter komen wat wel werkt en niet werkt. De successen, die zijn er altijd bij veel actie, geven je weer veel zelf vertrouwen. Professor psychologie Jordan B. Peterson zegt ook dat het is ontzettend slim om gewoon te oefenen waar je bang voor bent. En laten we eerlijk zijn, we zijn toch allemaal bang om die mooie vrouw aan te spreken?

Guy on a date

Dus de datingcoach laat jou actie ondernemen. Dat is spannend en emotioneel want je zal flink uit je comfort zone moeten komen. Ook zal je afwijzingen ervaren. Als je dit alleen zou doen, was je misschien al na twee afwijzingen gestopt. Maar nu met de dating coach, ga je door, het is een spel, je leert, je krijgt feedback en je blijft gemotiveerd. Na voldoende actie, krijg je van zelf ook positieve reacties, je zelf vertrouwen krijgt een boost. Je wordt steeds beter, je merkt dat je in flow raakt en je ook minder afwijzingen krijgt. Je nieuwe zelfvertrouwen ga je uitstralen en je wordt een veel aantrekkelijkere man.

Klinkt je dit goed in de oren? Dan heb ik ook slecht nieuws voor je. Dating coaches zijn geen goedkope lui. Er gaat immers best wel veel tijd inzitten om jou persoonlijk of in een klein groepje te begeleiden. En laten we wel wezen, het is behoorlijk waardevol en schaars wat deze coaches aanbieden. Zeg nou zelf, hoeveel mensen ken jij die zich goed hebben verdiept in de kunst van het versieren en dat ze daar zo goed in zijn geworden dat ze les kunnen geven?

Wat het misschien extra lastig maakt is dat dating eigenlijk een vorm van zelf marketing is. Een goede dating coach is dus waarschijnlijk ook een heel goede marketeer. Want de psychologische technieken en trucjes die ze je leren om beter te worden met vrouwen, gebruiken ze natuurlijk ook om zich zelf te verkopen. Maar goed, misschien dat hun zelf promotie stijl, jou ook wat verteld over hoe goed ze als dating coaches zijn.

dating coach Daan de Ram

Daan de Ram van AttractionGym

AttractionGym

AttractionGym is denk ik het meest bekende Nederlandse dating coach bedrijf, dat je ook vaak in de media zal tegenkomen. Het is opgericht door psycholoog Arnout van Veen, maar het gezicht van AttractionGym is Daan de Ram. Op Youtube kan je hem in actie zien en ik kan je zijn filmpjes echt aanraden.

cover

Het Geheim Van Aantrekkingskracht

hoe doodgewone mannen een jaloersmakend leven vol vrouwen krijgen door eerlijker te zijn dan ooit

Daan de Ram
Brave New Books
5 februari 2019
ISBN 9789402181647

zoek dit boek

Overigens mocht je nou een bootcamp weekend boeken bij AttractionGym, dan is de kans maar klein dat je persoonlijk door Daan gecoacht zal worden, daarvoor werken er gewoon te veel coaches bij AttractionGym.

De heren van AttractionGym hebben ook een boek geschreven dat ook de basis is voor hun training: “de kracht van aantrekkingskracht”. Persoonlijk vind ik niet het beste versier boek, maar het is wel een prima boek om als eerste boek, zeker voor je cursus goed door te lezen. Daarnaast heeft AttractionGym ook nog diverse online versier cursussen. Er is ook een gratis maar niet heel actief DutchAttraction forum waar je informatie kan uitwisselen.

dating coach Tim Veninga

Dating coach Tim Veninga

Tim Veninga

Tim Veninga is dating coach oprichter van versiercoach.nl. Tim behoort ook tot Nederlands meest bekende dating coaches die je op Radio en TV kan tegen komen. Ik hoorde zelf het eerst van Tim door zijn tamelijk hilarische boek “Manslut”. Overigens een goed boek om te lezen, het wordt vooral erg hilarisch doordat Tim zo grappig schrijft en zijn nogal plompe politiek incorrecte benadering.

cover

Manslut

Een enkeltje naar een ongelukkig leven vol vrouwen, seks en bewondering

Tim Veninga
Brave New Books
6 jun 2015
ISBN 9789402123098

zoek dit boek

Tim Veninga geeft ook versier tips op Youtube. Je kan bij Tim en zijn coaches ook coaching boeken en online versier producten. Tim Veninga heeft ook versier tips voor vrouwen op zijn website Mannengeheim.

Masterflirt

Masterflirt is het dating coach bedrijf van Tom Gorny en Tijn van Ewijk. Ze timmeren al sinds 2001 aan de weg, hun boek “Masterflirt” is een bestseller en ook al heel vaak herdrukt, ook zie je Tom regelmatig in de media verschijnen, toch lijkt Masterflirt wat minder zichtbaar dan voorgenoemde dating coaches. Ook bij Masterflirt werken meerdere coaches en kan je natuurlijk coaching boeken en ook online versier programma’s volgen.

cover

Masterflirt

zo verleid je iedere vrouw

Tom Gorny en Tijn van Ewijk
Boekerij
11 augustus 2016 (heruitgave)
ISBN 9789022576267

zoek dit boek

Buitenlandse coaches

Dit waren wel de bekende Nederlandse dating coaches. Hoewel, er zijn er vast nog wel meer. Maar dat lijken toch meer mensen die zich daar wat meer hobby matig mee bezighouden en niet fulltime. Maar er zijn Engelse en Amerikaanse dating coaches die ook in Nederland actief zijn of die zich ook richten op Nederlandse klanten.

Letop: er gaat een gerucht dat er problemen bij RSD zijn. Dus check dit even voordat je een prijzige boeking doet

RSD Free Tour

Real Social Dynamics (RSD)

Real Social Dynamics zijn waarschijnlijk de meest bekende Amerikaanse dating coaches. Nou ja, niet alleen bekend, ook berucht van de Julien Blanc affaire. Meest bekende coach is Tyler die al een tijd actief is, zo figureert hij ook in het boek “The Game” van Neil Straus. De mannen van RSD zijn ook actief in Nederland, sterker nog, ze organiseren zelfs gratis seminars in Nederland. Check daarvoor hun website: rsdfreetour.com.

cover

The Player

How I Traveled the World With an Elite Dating Coach

Bostjan Belingar en Maximilian Berger (RSD Max)
BossLifeHacks
15 maart 2017
ISBN 9789612838416

zoek dit boek

Er zijn in Nederlands een hele groep mannen die cursussen volgen bij RSD. Er worden ook trainingen in Nederland gegeven. Maar je kan ook elders in Europa deze trainingen volgen. Check rsdbootcamp.com trainingsschema daarvoor.

Richard La Ruina

Dating coach Richard La Ruina

Richard La Ruina

Richard La Ruina is de oprichter van PUA Training en schrijver van de bestseller: “The Natural” (zie ook: boekbespreking annex samenvatting van The Natural).

Kezia Noble

Dating coach Kezia Noble

Kezia Noble

Kezia Noble is een bekende vrouwelijke dating coach uit het Verenigd Koninkrijk. Ze geeft trainingen in Londen en in de VS en heeft online programma’s.

Todd V

Dating coach Todd V.

Todd V Dating

Todd is ex-RSD coach en heeft heel veel goede instructie filmpjes op zijn YouTube kanaal staan. De dating coaches van Todd komen uit de VS, maar geven ook coaching sessies in Europa.


Delen