Controversieel, onderbouwd en alleen voor mannen.

Boekbespreking: Love Your Self

Cover Love Your Self

Love Your Self

Like Your Life Depends On It

by Kamal Ravinkant

Kamal Ravikant is een tech entrepeneur, die over zijn eigen persoonlijk strijd schrijft in tijden van tegenslag. Want zo is ook zijn eigen ervaring, wij zijn vaak te hard voor ons zelf, stellen hoge eisen aan ons zelf en dat gaat zo ver dat het ons ondermijnd. We zijn niet erg lief voor ons zelf.

Het is een kort boek. Het niet afgekorte audioboek, duurt maar een uur. Het is vooral een praktisch boekje over de technieken die Kamal voor zich zelf gebruikt om wat meer van zich zelf te houden. Zijn techniek is gebaseerd op het idee dat onze hersenen niet zozeer een denkorgaan zijn, maar vooral een herinneringsorgaan.

Wij herhalen in ons hoofd eigenlijk constant herinneringen, die als een loop in ons hoofd telkens herhaald worden. Herinneringen kunnen vaak negatieve emoties oproepen en door die vaak te herhalen kunnen ze ons behoorlijk in de weg zittten. Ze remmen ons en ondermijnen ons zelfs.

Kamal bestrijd deze negatieve loops met affirmaties. In zijn geval zegt Kamal herhaald tegen zich zelf “Ik hou van mij zelf”. Door deze affirmaties, plant hij positieve bevestigingen in zijn geheugen die van grote emotionele invloed zijn. Je hoeft zelfs niet te geloven in de affirmaties, fake it, till you make it. Want door ze in je hooft te zeggen krijg je al de positievere emoties. En daarmee bestrijd je al de negatieve herrineringsloops in je hoofd die spontaan opduiken en herhaald worden afgespeeld.

In het boek beschrijft hij diverse manieren om deze affirmaties te doen, hij beschrijft ook meditatie technieken. Persoonlijk heb ik van deze affirmatietechniek, veel profijt gehad om de negatieve zelf kritiek en twijfel loops in mijn hoofd te stoppen na het beëindigen van een relatie. Dus wat mij betref een goed kort boek, dat ook prima werkt als audiobook.

Hier kopen: bookdiscounter.nl


Delen