Controversieel, onderbouwd en alleen voor mannen.

cover

The Natural

How to effortlessly attract the women you want

door Richard La Ruina


Ebury Publishing
7 februari 2013
ISBN 9780091948139

Hier volgt een samenvatting van het boek, de samenvatting begint na het openen:

Gesprekstechnieken zijn belangrijk. Ga er van uit dat je in de eerste minuten het meest aan het woord bent. Zorg er voor dat je de druk om het gesprek gaande te houden in die eerste minuten vooral niet bij haar legt.

Pas wel op voor de typische smalltalk, dat is saai en zeker een mooie vrouw die vaker wordt benaderd heeft het al honderden keren gehoord. Het zijn ook het type gesprekken die mensen al honderden keren hebben gehad en dus op de automatische piloot gaan. Daarom onthoud niemand ze, ze zijn allemaal het zelfde. Dus als jij dat niet doet, dan sta je al heel veel punten voor!

Geen interview afnemen, dat is een batterij vragen afvuren zonder op een enkel antwoord dieper in te gaan en dan weer hup naar de volgende vraag. Heel saai, niet doen dus. Je mag wel vragen stellen, maar ga dan in op het antwoord en bouw zo een diepere connectie met haar op.

In plaats van vragen te stellen kan je ook statements gebruiken. In plaats van: “waar kom je vandaan?” kan je ook zeggen: “jij lijkt mij echt wel iemand die uit het zuiden komt, want bla bla bla”.

Wat je ook niet moet doen, is het voor de hand liggende zeggen. Bijvoorbeeld over haar uiterlijk, dat heeft ze waarschijnlijk al 5000x heeft gehoord. Zeg liever iets specifiekers, bij voorkeur niet over haar uiterlijk. Je kan ook leidende vragen stellen, door een aanname te doen, of een grappige gok, iets waardoor je laat zien dat je dingen aan haar opmerkt. Dus vraag niet wat ze doet, maar bijvoorbeeld:

Ze zal lachen en vertellen wat ze echt aan het doen is. Of beter nog, ze gaat er in mee en je hebt meteen een grappige interactie. Ontwikkel dus je observatie skills en cold reads.

Conversational links zijn de nieuwe gespreksonderwerpen die je krijgt van je gesprekspartner. Je kan ze gebruiken om het gesprek voor te zetten, zonder dat je een nieuw onderwerp hoeft te introduceren. Elke keer als ze wat zegt, krijg je nieuwe conversational links. Gebruik deze punten door positief over haar te praten, gebruik ze niet om ze aan je zelf te relateren, of voor clichés of om negatief te zijn.

Het is belangrijk dat je dus reageert op wat ze zegt en dat je probeert haar wereld te begrijpen, dat is empathie.

Dansvloer game

Dansvloer game is weer heel anders en wat meer hit or miss, want het is non-verbaal en direct. Zorg er vooral voor dat je lol in het dansen hebt, ga niet staren naar vrouwen, ga niet dicht bij ze staan, nee, echt, je moet lol maken, geniet van de muziek, have fun.

Dan kan je bijvoorbeeld bij een vrouw haar dans moves na doen en deze op een grappige manier overdrijven. Of je start een dance off wedstrijdje, je doet een paar grappige moves en dan daag je haar uit door naar haar te wijzen terwijl je haar verwachtingsvol aankijkt. Nu is het haar beurt om een paar moves te laten zien.

Salsa opener

Bij de rand van dansvloer, waar vrouwen staan die net echt dansen, kan je zeggen: “Hou je van dansen?” als ze ja zeggen: “ook Salsa?” en terwijl je dit zegt, neem je ze mee en start je met Salsa dansen. Tip: je hebt eigenlijk maar 4 lessen Salsa nodig om de basics te leren kennen die je nodig hebt. En je kan meestal vrij snel fysiek escaleren hierna.

Haar vragen

Als je gesprek met haar goed verloopt, zal ze op een gegeven moment meer gaan bijdragen aan het gesprek. Ze zal je dan vragen gaan stellen. Zorg er dus voor dat je interessante antwoorden hebt op standaard vragen. Als ze saaie vragen gaat stellen en het gesprek wordt saai, zal ze zich niet realiseren dat ze dat zelf doet en zal zich geen vervelen. Zorg dus voor niet saaie antwoorden op die saaie vragen.

Dus antwoord op “wat voor werk doe je?” met een antwoord vol passie, of als je echt saai werk hebt, stuur je het antwoord direct door naar een interessante hobby waar je met passie over kan praten. “maar ja dat is werk, wat ik echt heel leuk vindt ….”

Vermijd ook onderwerpen als: religie, politiek, geweld, problemen die je in voorgaande relaties had en alles wat negatief is. Praat met passie en energie over dingen die je belangrijk vindt. Dus als je iets leuk vindt spreek dat dan uit. Wees expressief in je taalgebruik, spreek in visuele termen, en spreek tot de emotie. De emotie die je er zelf voelt, gaat de ander dan ook voelen en zal zich hierdoor blijer gaan voelen en zal het gesprek dus graag willen voortzetten.

Push - pull

Push pull is een krachtig mechanisme om emoties op te wekken. De push is als je meer connectie opbouwt, meer vriendschappelijker, intiemer, je maakt complimentjes. De pull is als je dit verbreekt en van haar vandaan beweegt, de connectie weer verbreekt. Je bent dan minder geïnteresseerd of afgeleid.

Push-pull is geweldig, want het geeft je een hogere status. Want andere gasten durven dit niet. Het geeft haar een emotionele rollercoaster, nodig om aantrekkingskracht op te bouwen. Let wel, het werkt vooral op vrouwen met zelfvertrouwen. Het werkt vaak niet goed op de lieve onschuldige meisjes.

Hookpoint & IOI

Hookpoint is een PUA term en is het moment dat de vrouw interesse toont om de interactie voort te zetten. Als je het gesprek hebt geopend is er vaak nog maar beperkte interesse en moet jij het voortouw nemen. Als je bij de hookpoint komt, zal ze meer gaan bijdragen aan het gesprek. Ze zal vragen gaan stellen, uitgebreid antwoord geven op je vragen en haar lichaamstaal wordt meer open. Als je eenmaal bij de hookpoint bent aangekomen, moet je gaan letten op IOI’s, Indicators Of sexual Interests.

The ‘rapport’ fase

Als ze IOI’s gaat afgeven, beland je in een fase waarbij je de connectie wilt gaan versterken. Je wilt rapport gaan opbouwen en reden vinden om elkaar weer te zien. Gezamenlijke interesses ontdekken.

Let op en neem dingen waar, over haar kleding, accessoires, haar, nagels, sieraden, enz. Vrouwen besteden vaak meer aandacht aan hun uiterlijk. Een tas kan bijvoorbeeld uitgezocht zijn om te passen bij haar schoenen, jurk en oorbellen. De meeste mannen zien dat soort dingen niet. Zo val je positief op.

Sieraden en accessoires hebben vaak een verhaal. Ze kunnen dus iets speciaals voor de vrouw betekenen. Als je vraag stelt over een sieraad wat ze kreeg van haar lieve oude oma, kan ze gaan denken aan aan de warme gevoelens die ze heeft voor deze oude oma en deze gevoelens ook met jou associëren.

Dus praat over dingen die passie en gevoelens opwekken. Waar is ze gepassioneerd over? Dat kunnen vrienden, familie, reizen of ballet zijn. Bouw connectie op door te laten merken waarom je begrijpt dat ze daar zo over voelt.

“Weet je nog je eerste schooldag?”

Deze vraag heeft wel wat opbouw in het gesprek nodig, het is raar om dit zo te vragen. Dus, bijvoorbeeld: Vanochtend liep ik langs een bakkerij, die geur van versgebakken brood, bracht me direct terug naar m’n jeugd, de geur van vers gebakken koekjes uit m’n moeders oven. Zo’n warm gevoel gaf dat, ik was de hele ochtend blij als een kind. Weet jij nou bijvoorbeeld nog hoe je je voelde op je eerste schooldag als kind? Als ze haar antwoord heeft gegeven, moet je op haar antwoord connectie opbouwen. Bijvoorbeeld, ja ik kan jou nu echt voor me zien met je My Little Pony lunch box onderweg naar school. Daarna kan je eigen gerelateerde verhaal vertellen.

Als je zo op een paar emotionele onderwerpen kan praten, heb je in een korte tijd een diepe emotionele connectie opgebouwd. Je hebt al gepraat over dingen waar mensen normaal pas over spreken als ze al een hele tijd daten.

De vakantie vraag

Een andere vraag die je zou kunnen stellen om rapport te bouwen is. “Als je morgen waar op de wereld ook maar, zou kunnen wakker worden, waar zou dat dan zijn? Ook deze vraag moet ingeleid worden. “oh ik ben aan vakantie toe…., als jij morgen … “. Daarna ook weer op haar antwoord connectie opbouwen. “Ja lekker wakker worden in de warme zon, met het geluid van de zee”. Waarna je eigen droom vakantie met passie, emotie en visueel detail gaat vertellen.

“ben je wel eens verliefd geweest”

Als je haar vraag “ben je wel eens verliefd geweest”, dan kan je die positieve emoties weer op roepen. Op haar antwoord moet je weer wat dieper ingaan, zodat ze zich het gevoel weer goed kan herinneren. Maar vraag niet hoe het afliep, want dan komt juist weer te veel de nadruk te liggen op het uitgaan en dat zijn juist negatieve emoties, waarmee je niet geassocieerd wil worden.

Laat haar die gevoelens weer willen hebben. En omdat ze nu met een leuke man is, gaat ze zich deze vlinders natuurlijk met jou voorstellen. Ze komt zo helemaal in de mood van liefde en passie. Ze kan zich ook een relatie met jou gaan voorstellen. Hierdoor krijg je een nog diepere connectie met haar.

Het verbreken van rapport

Het verbreken van rapport is een krachtig middel om aantrekkingskracht te genereren. In de rapport fase doe je dat door het met haar oneens te zijn of een ander standpunt in te nemen. Bedenk dat de meeste manen, vooral bij een hele mooie vrouw, haar naar de mond praten. Wees niet die average Joe!

Als je het continue met haar eens bent, dan zal ze je complimentjes ook niet al te serieus nemen. Maar als je lijkt te zeggen wat je meent en meent wat je zegt, doordat je het ook met haar oneens durft te zijn, worden je complimentjes ‘real’ en waardevol.

Let wel op, doe het niet op belangrijke dingen die een emotionele lading voor haar hebben. Dus doe het niet op haar hobby, maar wel op oppervlakkige interesses zoals Harry Potter boeken of alternatieve films.

Doe het echter niet te vroeg, wacht er mee tot na de ‘Hook point’. En om discussie te voorkomen kan je ook maar beter snel het onderwerp veranderen, je wilt alleen rapport breken maar geen discussie starten! Het verbreken van rapport is een manier van eerlijk zijn, zonder op iemands tenen te gaan staan.

Uitdagingen

Als je eenmaal flink wat rapport hebt kan je haar gaan uitdagen. De meeste mannen verkopen zich zelf, maar als je de rollen omdraait, stijg je in waarden. Niet zij selecteert, jij! Jij kiest haar en niet anders om.

 • Als iedereen er het zelfde uit zou zien, hoe zou jij dan opvallen?
 • Kan je goed koken?
 • Ben je rijk?
 • Schoonheid is gebruikelijk, dus wat heb jij waardoor ik meer en meer aangetrokken tot je zou worden als ik je beter leerde kennen?
 • Er zijn drie dingen die ik in een vrouw zoek, 1 is …., 2 is …., 3 is … nee dat vertel ik je niet (zij: waarom niet? Jij: nee, want dan doe je alsof.

Dit zijn wat voorbeeld uitdagingen. Maar je moet leren ze zelf te verzinnen als onderdeel van je conversatie. Haar uitdagen heeft nog een voordeel, het laat jou beter haar karakter zien.

De ideale vrouw

Maak een lijst met de ideale eigenschappen van een vrouw:

 • Wat voor karakter?
 • Rookt ze?
 • Sport ze?
 • Leider of volger?
 • Kan ze dansen?
 • Slim? Ontwikkelt?
 • Literatuur of roddelblaadjes?
 • Disney of actie films?
 • Houd ze van reizen?

Nadat je deze lijst hebt gemaakt en je gaat weer vrouwen ontmoeten dan zal er wat vanbinnen zijn veranderd bij je. Je zal niet meer zo geïntimideerd zijn door een vrouw haar uiterlijk. Je zal haar meer laten kwalificeren. Het voorkomt ook nog eens slecht relaties. Want met deze techniek weet je of het relatie materiaal is of om een feestje mee te vieren of alleen voor sex.

Isoleer haar

Om rapport te vergroten en haar echt te versieren moet je haar isoleren. Dat is niet lekkerlijk, ze kan gewoon nog naast haar vriendinnen staan, als ze maar buiten gehoor en oogcontact zijn. Dat kan al door er voor te zorgen dat ze met haar rug naar hen toegedraaid gaat staan.

Is ze met een vriendin, dan heb je gewoon een wing nodig, die de andere vrouw bezighoud. Bij een groep van drie, spreek je met de groep tot je bij het hook point gekomen bent. Dan zeg je iets persoonlijks tegen de vrouw die je leuk vindt. Dit doe je echter op een lager volume en je verbreekt het oogcontact met de anderen. De twee andere zullen dan het gesprek met elkaar vervolgen. Vervolgens doe je een stap opzij, ze zal zich dan een beetje moeten draaien om je te kunnen aankijken en poef, je hebt haar geïsoleerd.

Diepe rapport

Doe dit alleen bij vrouwen die je echt leuk vindt. Het is een twee stappen process. Stap 1, spreek over dingen met een emotionele lading. Stap 2: reageer en bouw een connectie op. Mogelijke onderwerpen zijn passies, interesses, herinneringen (jeugd), ambities, toekomst projecties, familie en vrienden.

 • Dansen
 • Theater
 • Museums
 • Boeken
 • Muziek
 • Kunst
 • Sport

Wees in je reactie empathies, stel je voor wat ze er bij voelt, wat ze er voor over heeft, daarmee geef je aan dat je haar begrijpt, zonder dat je hoeft te zeggen dat jij het ook geweldig vind (wat niet zo waarschijnlijk is, anders deed je het al). De meeste mannen doen dit niet en zorgt dus al snel voor de diepe soulmate connectie.

Voor artistieke passies:

Oogcontact

Goed oogcontact houden is nodig voor het opbouwen van rapport en aantrekkingskracht. Kijk haar dus goed aan en hou oog contact, anders zal ook zei om zich heen gaan kijken en dan is ze niet bij het gesprek. Verbreek bij voorkeur alleen oogcontact als jij aan het praten bent.

Story telling

Story telling wordt door sommige dating coaches gezien als een waardevolle tool maar dat is onjuist, want het gaat om connectie opbouwen en dat doe je niet door verhalen te vertellen. Verhalen vertellen werken wel als er al een connectie is opgebouwd, maar dragen weinig bij aan het opbouwen van een connectie daar waar die nog niet aanwezig is. Verhalen, geven minder connectie en begrip.

Een gesprek moet natuurlijk niet dood vallen. Daarom kan je in je reacties beter niet aan je zelf relateren, want daar kan ze moeilijk op reageren, tenslotte ben jij niet zo interessant als haar zelf. Wees dus empathies en stuur het gesprek naar onderwerpen die met haar in verbinding staan, zo loopt het gesprek veel makkelijker.

Elke keer als ze wat tegen je zegt, denk dan hoe je het gesprek naar deze zaken kan sturen, om zo een diepere connectie op te bouwen:

Fysieke escalatie (Kino escalatie)

Fysieke escalatie gaat van toevallige aanraking tot seks. Voordat je haar kust moet je haar natuurlijk al aangeraakt hebben, anders komt het heel raar over. Ongewenste aanraking is al snel creepy. Dus doe dit natuurlijk. Begin met aanraken op een manier zoals je ook een mannelijke vriend zou aanraken. En vooral denk geen geile dingen als je haar aanraakt, je wilt dit natuurlijk en casual houden. Pas later in de interactie dan pas kan je het meer seksuele intenties doen.

Hoe sneller de aanraking, hoe minder bezwaren je zult krijgen. Een korte aanraking is dus prima. Maar doe het casual, kijk niet naar waar je haar aanraakt, dat legt te veel nadruk op de aanraking. Maar doe het ook niet met veel direct oog contact, dan wordt de druk te hoog, hou het casual door weg te kijken.

Redenen om aan te raken:

 • Als ze een hand geeft, schud hem niet, hou hem 3 seconden vast, dat is kort genoeg zodat ze er niets van zal zeggen, maar lang genoeg om voor haar op te merken.
 • Gebruik high fives als je iets leuk vindt.
 • Als ze aan fitness doet, voel haar spieren of buig je biseps en vraag van haar het zelfde.
 • Pak haar hand vast om haar ringen of armband te bekijken.
 • Doe haar haar naar achter om haar oorbellen te zien.
 • Haar haar kan je ook aanraken als je vraag of ze het wel eens opsteekt, of het haar natuurlijke kleur is. Of ze het ook wel eens kort/lang heeft.
 • Je kan haar polsslag afnemen.
 • Vraag of ze salsa danst, of een andere dans en dans met haar.
 • Als ze je shit geeft, pak je haar hand en doe die op je borst en zeg je: “auw je breekt mijn hart”
 • Leid haar door de club, arm in arm.
 • Als je haar plaagt, een plaag stootje

Sexualiseren

Als je meer sexueel wil escaleren kan je een aantal zaken doen.

 • Als je haar hand vast hebt, speel met haar vinger en kijk of ze het antwoord.
 • Knijp een beetje in haar hand en kijk of ze het terug doet. Een goede indicatie dat je op weg naar zoenen bent.

De triangulare gaze is een manier om haar te zoenen. Maar behalve door fysiek te escaleren kan je oom met woorden escaleren om zo de seksuele spanning te doen stijgen.

 • Goed dan ben je nu mijn nieuwe vriendin
 • Je kijkt alsof je in gedachte mij al aan het kussen bent
 • Neem haar pols slag af en zeg: ik wist het wel, je bent aangetrokken tot me
 • Midden in het gesprek, stop je en kijk je naar haar borsten, bekijk ze even goed en ongegeneerd, als ze vraagt wat je aan het doen bent, doe je vinger omhoog als of je zegt: “wacht” en dan doe je weer je hoofd omhoog en zegt tegen haar: “ok, ga maar door”. Erg grappig.
 • Jij: “Wat is je favoriete fruit?” Zij: “Aardbeien” Jij: “Wow, ik heb nog nooit aarbeien gegeten van een naakte vrouw”.
 • “op een schaal van 1 tot 10, hoe ondeugend zijn jou gedachten?”
 • “Als jij op de kus academie zou zitten, welk cijfer zou je dan halen?” … “Laten we dat eens uitzoeken”

Close: haar telefoon nummer

Dit is het spannende moment. Veel manen maken de fout door na wat smalltalk haar nummer te vragen. Dit is onjuist, zorg er voor dat je gesprek ten alle tijden gericht is op je doel. Bouw een connectie op en kijk naar gezamenlijke interesses. Wat doet ze in haar vrije tijd. Welk eten vind ze lekker. Waar gaat ze s’avonds heen, houd ze van uitgaan? Kunst? Wil ze iets doen dat ze nog niet heeft gedaan? Een Salsa klas? Dit zijn allemaal vragen om een connectie op te bouwen. Vandaar kan je direct een date plannen, het telefoon nummer is dan slechts een praktische formaliteit en geen “ding” meer.

h9 4:07:58


Delen